Порівняльна характеристика зберігання насінням здатності до проростання
НАСІННЯ |
ТРИВАЛІСТЬ ЗДАТНОСТІ ДО ПРОРОСТАННЯ |
НАСІННЯ |
ТРИВАЛІСТЬ ЗДАТНОСТІ ДО ПРОРОСТАННЯ |
Тополя, верба |
Декілька днів |
Капуста, модрина, редиска |
4-5 років |
В’яз |
4 тижні |
Горох, гарбуз, буряк, хрін, помідори, ялина, сосна звичайна |
4-6 років |
Дуб, бук |
6 місяців |
Горох, гарбуз, буряк, хрін, помідори, ялина, сосна звичайна |
4-6 років |
Ялиця, клен, граб |
1,5 року |
Жито |
10 років |
Ясен, липа, береза |
2 роки |
Овес, пшениця, ячмінь |
10-15 років |
Цибуля, петрушка, сосна кедрова, вільха, робінія |
2-3 роки |
Конюшина, касія, мирта, латаття, ракитник |
80-160 років |
Кінські боби, морква, селера, шпинат, салат |
3-4 роки |
Індійський лотос |
200-250 років |