Порівняльна характеристика зберігання насінням здатності до проростання
| НАСІННЯ | ТРИВАЛІСТЬ ЗДАТНОСТІ ДО ПРОРОСТАННЯ | НАСІННЯ | ТРИВАЛІСТЬ ЗДАТНОСТІ ДО ПРОРОСТАННЯ |
| Тополя, верба | Декілька днів | Капуста, модрина, редиска | 4-5 років |
| В’яз | 4 тижні | Горох, гарбуз, буряк, хрін, помідори, ялина, сосна звичайна | 4-6 років |
| Дуб, бук | 6 місяців | Горох, гарбуз, буряк, хрін, помідори, ялина, сосна звичайна | 4-6 років |
| Ялиця, клен, граб | 1,5 року | Жито | 10 років |
| Ясен, липа, береза | 2 роки | Овес, пшениця, ячмінь | 10-15 років |
| Цибуля, петрушка, сосна кедрова, вільха, робінія | 2-3 роки | Конюшина, касія, мирта, латаття, ракитник | 80-160 років |
| Кінські боби, морква, селера, шпинат, салат | 3-4 роки | Індійський лотос | 200-250 років |


